Stenansiktet (Stone Face)

0
1706
Stenansiktet - Stenansikte - Stone Face - Lekar för barnkalas

Leken Stenansiktet går kort och gått ut på att få deltagaren utsedd till ”Stenansiktet” att le eller skratta utan att röra personen.

Stenansiktet, från den engelska titeln Stone Face, är en simpel men mycket underhållande kalaslek utan några egentliga förberedelser. Personen utsedd till Stenansikte ska kort och gott inte röra en min. De övriga deltagarnas uppgift är däremot att med alla tillåtna medel, utan att röra Stenansiktet, få hen att le eller skratta.

Ni behöver

  • En stol för Stenansiktet att sitta på.
  • (Valfritt: Precis som många andra lekar blir det lite mer fart även i denna om man spelar lite bra musik i bakgrunden!)

Förberedelser

Bestäm en av deltagarna som ska börja vara Stenansikte. Be personen sätta sig på stolen.

Så leker man Stenansiktet

  1. Be alla deltagare ställa sig på ett led framför stolen där Stenansiktet sitter.
  2. Målet med leken är som sagt att få Stenansiktet att le. Varje deltagare får 30 sekunder på sig att via tal, ljud eller rörelser få Stenansiktet att dra på smilbanden. Det är dock förbjudet att röra Stenansiktet.
  3. Stenansiktets utmaning är att klara sig genom hela ledet med deltagare utan att le. Om Stenansiktet klarar detta vinner hen.
  4. Om en av deltagarna lyckas få Stenansiktet att le byter hen direkt plats med Stenansiktet och blir den nya personen som inte får le, varpå leken börjar om.

Fler tips och idéer!

För att göra leken lite svårare kan man ändra utmaningen till att få Stenansiktet att skratta, istället för att bara le.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here