Slå in en Mumie (med toapapper!)

0
5490
Slå in en mumie - Med toapapper - Kalas - Lek - Födelsedagskalas

Härligt larvig och kul lek där målet är att snurra in en lagkamrat i toapapper. Så han eller hon ser ut som en mumie!

Förmodligen är du redan med på exakt hur denna lek går till. Och ja, det är ganska slösaktigt att använda upp mängder med toapapper. Men det är å andra sidan att slå in massa presenter också.

Tänk dock på att denna lek kräver lite städning efteråt. Det positiva med detta är dock att städningsprocessen lätt går att göra till ytterligare en liten bonuslek (se sista stycket!).

Du behöver

  • Ungefär två rullar toapapper per lag. Vi rekommenderar kring tre deltagare i varje lag, men det går självklart bra att ha både fler och färre.

Förberedelser

Dela upp barnen i lag om tre spelare, om det är möjligt. Minsta möjliga antal spelare per lag är två stycken.

Så leker man Slå in en Mumie

  1. Börja med att låta deltagarna i varje lag bestämma vem i laget som ska vara mumie (denna person kommer snart täckas helt av toapapper!).
  2. Starta leken genom att räkna ned från tre. Målet är för deltagarna i respektive lag att helt omsluta sin lagkamrat med toapapper. Tills han eller hon ser ut som en mumie!
  3. Beroende på hur utmanande ni vill att leken ska vara kan det vinnande laget antingen vara det lag som först använder upp allt toapapper. För lite mer utmaning kan det vinnande laget vara det lag som först helt omsluter sin mumie-lagkamrat med toapapper.

Fler tips och idéer!

Även om mumier historiskt sett var helt täckte med gasbinda rekommenderar vi på grund av kvävningsrisken att iaktta viss försiktighet när det gäller att täcka över ansiktet med toapapper. Det är dock givetvis helt upp till er hur ni vill leka leken!

Bonus städa-upp-lek: Eftersom denna lek som sagt skapar lite städningsbehov är det ett perfekt tillfälle att direkt efteråt leka en kort uppföljningslek. Ge varje lag en påse eller korg. De lag som fyller sin påse eller korg med mest toapapper vinner! Har du riktig tur hinner barnen inte alls förstå vad som händer innan allt toapapper är uppstädat 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here