Skapa med Marshmallows

0
4506
Skapa med Marshmallows - Barnkalas - Lekar - Födelsedagskalas

Alla gillar lekar där man får äta upp det man leker med! Använd tandpetare och marshmallows för att bygga det högsta tornet eller den häftigaste skapelsen!

Att byta ut annat vanligt byggmaterial mot ätbart sådant är i regel alltid en lyckad idé när det gäller barn. Skapa med Marshmallows är även en perfekt och ganska lugn lek att låta deltagarna pyssla med medan kalaset startar och allteftersom alla dyker upp.

När leken är över går det även att äta upp allt byggmaterial (akta dock så ingen börjar äta på tandpetarna!).

Du behöver

  • Ett helt gäng tandpetare
  • Marshmallows, alla storlekar fungerar, men vi rekommenderar medium eller små. Desto fler partydeltagare desto fler marshmallows.

Förberedelser

Lägg marshmallows och tandpetare i varsin skål. Placera skålarna på ett bord så alla som sitter runt bordet kommer åt dem.

Så går leken till

  1. Varje spelare kan antingen få ett förutbestämt antal tandpetare och marshmallows att bygga med. Alternativt kan du låta det vara upp till deltagarna själva att roffa åt sig så mycket material de behöver.
  2. Den mer tävlingsorienterade varianten av denna lek går ut på att respektive spelare ska försöka bygga det högsta tornet av enbart marshmallows och tandpetare.
  3. Vinnaren blir den spelare vars torn är högst och kan stå upp utan att man håller i det.
  4. Den mindre tävlingsinriktade varianten av leken går kort och gott ut på att spelarna får bygga precis vad de vill. Bilar, marshmallow-människor, byggnader etc. Det går att skapa en hel del med bara marshmallows och tandpetare!

Fler tips och idéer!

Om barnens skulpturer håller ihop (och inte blir uppätna) är de ofta en rolig sak att skicka med skapelserna hem när kalaset är slut!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here