Monstret i mitten

0
2010
Monstret i mitten - Barnkalas - Lek - Kalas - Födelsedag

Det är ju alltid kul att undvika monster! För Monstret i mitten behöver du bara ett monster och några barn som försöker undvika det! Lätt som en plätt!

Monstret i mitten är en klassisk kalaslek som även är vanlig att leka på gymnastiken, något som gör att många barn redan har koll på hur leken går till. Att leken heller inte kräver någon särskilt rekvisita eller större planering gör den till en lättlekt aktivitet för alla inblandade.

Det här behövs för att leka Monstret i mitten

Utöver ett relativt stort rum eller möjligheten att vara utomhus på en gräsmatta eller liknande behövs egentligen ingen speciell rekvisita för denna lek. Något som underlättar är dock om ni har tejp eller snöre i någon stark färg. Med hjälp av det kan ni sedan skapa en inhägnad monstret inte får röra sig ut ifrån.

Förberedelser

  1. Be alla barn ställa upp sig på ena sidan av den bestämda spelplanen.
  2. Bestäm vem eller vilka som ska vara monster (vi rekommenderar max två spelare som monster).
  3. Be monstret (eller monstren) ställa sig i mitten av spelplanen. Reglerna är att de övriga deltagarna ska försöka springa förbi monstret, till andra sidan av spelplanen.
  4. Om ni vill och har möjlighet kan ni som sagt använda tejp eller snöre för att skapa en inhägnad där monstret får röra sig. Ni kan också låta monstret röra sig helt fritt över spelplanen och istället skapa säkra sidor på respektive sida av spelplanen (där monstret inte får vara).

Så leker man Monstret i mitten

  1. Leken går som sagt ut på att alla deltagare ska försöka springa förbi monstret till den andra sidan av spelplanen (där de är säkra). Monstrets uppdrag är att fånga de barn som springer förbi. Detta görs genom att monstret helt enkelt nuddar ett av barnen.
  2. Om ett barn blir fångat av monstret blir även hen ett monster. Detta gör att det blir svårare för de kvarvarande barnen att ta sig förbi nästa gång. (Ni kan också välja att låta de deltagare som blir tagna av monstret helt enkelt åka ut och ställa sig bredvid spelplanen).
  3. Barnen springer från den ena sidan till den andra och ingen får börja springa tillbaka förrän alla är på samma sida. Detta repeteras till dess att alla spelare blivit fångade av monstret.
  4. Den spelare som blir sist fångad av monstret får börja som monster i nästa omgång!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here