Löpning med tre ben

0
1450
Trebent löpning - Race med ihopbundna ben

Vanlig tvåbent löpning är ju ganska simpelt. Varför inte göra det hela lite svårare genom att knyta ihop ett av sina ben med personen bredvid?

Reglerna för trebent löpning är inte särskilt krångliga. Snöra ihop ett av dina ben med en annan spelares ena ben. Tävla sedan mot de andra lagen, som också har ihopsnörade ben, om vem som kommer först över mållinjen!

Du behöver

  • Några bitar mjukt snöre eller rep, lagom långa att knyta ihop två smalben med.
  • Tejp eller snöre att göra start- och mållinjer av.

Förberedelser

Gör upp en lagom lång bana för deltagarna att springa/gå. Tänk på att inte göra banan för lång då det inte är helt enkelt att röra sig när man sitter fast i någon annans ben.

Så går leken till

  1. Börja med att dela in barnen två och två. Försök så långt det går att matcha barn av ungefär samma längd.
  2. Be de två barnen i respektive lag stå bredvid varandra och lägga armarna om varandras midjor. Bind därefter försiktigt ihop vänster ben på den högra deltagaren med höger ben på den vänstra deltagaren i respektive lag. Så att varje lag består av två barn med ”tre” ben.
  3. Ställ sedan alla trebenta deltagarlag bredvid varandra på startlinjen.
  4. När du sagt ”klara, färdiga, gå” ska respektive lag springa (eller gå!) så snabbt de kan genom den utstakade banan.
  5. Det första trebenta laget som tar sig över mållinjen vinner!

Fler tips och idéer!

Eftersom det är ganska lätt att ramla när man har sitt ena ben ihopbundet med någon annans ena ben är det bra att först låta deltagarna testa att gå runt lite medan de sitter ihop. Det kan också vara bra att låta det första loppet vara ett testlopp där barnen får klura ut sin egen, bästa teknik för att gå snabbt!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here