Flytta saker med ätpinnar (Chopsticks!)

0
5613
Kinesiska ätpinnar - Barnkalas - Lek - Lekar - Kalas - Barn

Att flytta små saker endast med hjälp av kinesiska ätpinnar är inte helt enkelt – alltså en perfekt kalaslek!

Denna lek, på engelska kallad Chopsticks!, kräver både koncentration och fingerfärdighet från deltagarna. Om ni har ett inomhuskalas och är på jakt efter stillasittande lekar är Chopsticks! ett utmärkt alternativ.

Du behöver

  • Två ätpinnar per deltagare (i trä eller plast). Ett gäng extra ätpinnar i fallet att några bryts av är heller ingen dum idé att införskaffa.
  • Två små skålar för varje deltagare.
  • Små saker att ha i skålarna. Här bestämmer du också vilken svårighetsgrad leken ska ha. Det är i regel mycket lättare att flytta marshmallows med ätpinnar än vad det är att flytta riskorn (eller glaskulor!).

Förberedelser

Be alla deltagarna sätta sig ned vid ett bort och ställ fram två skålar och två ätpinnar framför varje deltagare. En av skålarna innehåller ett förutbestämt antal av den sak varje deltagare ska flytta till den andra skålen (t.ex. fem riskorn).

Så leker man Chopsticks!

  1. Leken går sedan ut på att helt enkelt flytta riskornen (eller den sak ni valt att ha i skålarna) från den första skålen till den andra.
  2. Kruxet är självklart att deltagarna endast får använda ätpinnarna för att flytta sakerna mellan skålarna.
  3. Om den sak som flyttas mellan skålarna tappas på golvet eller bordet får deltagarna använda händerna för att plocka upp saken och flytta den till den första skålen.
  4. Vinner gör den deltagare som först lyckats flytta alla sina riskorn (eller er valda sak) till den andra skålen.

Fler tips och idéer!

Vill ni göra leken ännu mer utmanande är det perfekt att lägga till en liten sträcka barnen behöver ställa sig upp och gå för att komma till skål nummer två. Detta givetvis samtidigt som de bär riskornet eller er valda sak endast med hjälp av ätpinnarna!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here