Det regnar såpbubblor

0
1639
Det regnar såpbubblor - Barnkalas - Kalas - Lekar - Födelsedagskalas

Såpbubblor är bra till mycket! Både vuxna och barn finner dem fascinerande. Varför inte göra en lek av att försöka poppa så många bubblor som möjligt!

Att poppa sopbubblor är en kul lek för de allra yngsta. Bortsett från att det är ganska fascinerande med långsamt flygande saker tränar sträckandet och jagandet efter bubblorna både motoriken hos barnen och får dem att röra på sig!

Du behöver

  • Såpbubblor! Vanliga klassiska burkar med en öglepinne på fungerar fint. Har du dock en såpbubbelpistol ökar det ofta intensiteten på leken en hel del!

Förberedelser

Bestäm vart ni ska vara och blåsa bubblorna. Tänk på att blankt golv lätt blir väldigt halt om många bubblor landar på det. Är det vindstilla är utomhus oftast att föredra!

Så går leken till

  1. Om barnen kan gå be dem sprida ut sig kring den som kommer blåsa bubblor (förslagsvis en vuxen till att börja med).
  2. Om barnen ännu inte kan gå fungerar det oftast alldeles utmärkt att låta dem sitta relativt nära varandra i en ring på golvet/marken (med hjälp av en vuxen om det behövs).
  3. Blås därefter ut så bubblor över alla deltagare. Börja gärna lite lugnare och öka gradvis mängden bubblor så det passar deltagarna.
  4. Låt barnen jaga bubblorna och försöka ha sönder dem!

Fler tips och idéer!

Denna lek blir oftast mycket roligare om du samtidigt spelar lite bra dansmusik. Små burkar med såpbubblor är också en bra present barnen kan ta med sig hem efter kalaset.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here